mandag 29. juli 2013

Vi skulle reise på tur

Anja ønsket å reise opp og besøke besteforeldrene og alle de andre på Sunnmøre før hun ble for syk. Nå skal vi ta turen i «hennes fotspor».


Vi skulle kjøpe ny bil, slik at Anja kunne sitte godt og ikke ha det vondt. Slik at det ble god plass til ungene og bagasje. Med lån med kausjonist som vi kunne betale tilbake når hun var borte og livsforsikringene kom. Passe dyr syvseter. VW Caddy.
Mens jeg hadde en på hånden, ble det mye verre med Anja. Hun skrinla plan etter plan, og satt igjen med at hun måtte få treffe bestemor og bestefar på Sunndalsøra. De var blitt så gamle og skrøpelige at de ikke engang kunne komme i bryllupet i fjor.
Men hvordan hadde det vært for dem å møte henne i den tilstanden hun var kommet i? Både jeg og søster hennes hadde uavhengig av hverandre foreslått at søstera kunne besøke dem og hatt med seg iPad-en, så kunne de snakke sammen på FaceTime.
Anja slo seg til tåls med at hun ikke skulle reise noe mer. Fosterbror kom på besøk. En gang kom yngste datter hans sammen med mor si. Før Sankthans kom Anjas mamma og søster. Så ble Anja så syk at de ble værende på ubestemt tid.
Så kom fosterforeldrene i tide til et siste døgn med største jenta si. De var med i timene etter, og kunne knapt få fortalt ettertrykkelig nok hvor velkomne vi var der oppe, ute, vest i havet.
Jeg hadde lenge tenkt på at de kanskje ville være engstelige for å miste kontakten med oss. Derfor foreslo jeg førstkommende julaften. Det passa for søstera også. Da spikra vi det med en gang.
Onsdag før begravelsen ringte en fosterbror som var forhindret med hele sin familie fra å komme i begravelsen. Det ble en lang telefonsamtale, og endte med nok en instendig invitasjon til hjerterom og husrom.
Annethvert år er det Kong Arthur-speletSandsøya. Det er i år, 10. august. Dermed går turen i Anjas rute, først en langhelg i Ålesund, dagstur til Sunndalsøra, hverdager i Volda og til slutt langhelg på Sandsøya.
Vi kjøper ny bil, slik at vi kan kjøre trygt og ikke koke bort. Slik at det blir god plass til ungene og bagasje. Uten lån, vi kan betale nå som livsforsikringene kommer. Forholdsvis rimelig stasjonsvogn. Skoda Oktavia.

2 kommentarer: